Indlæg i Sjællandske

23. marts 2018 21:05 , af Kirsten Erichsen

Roklubben holder standerhejsning på søndag.

I weekend skiftes der til sommertid, og det er ensbetydende med, at Korsør Roklub holder standerhejsning. Det sker på søndag, og kl. 14.00 går startskuddet til sæson 108, og så er der efterfølgende kaffebord i klublokalet.

Frosten har haft godt fast i år, og kun de mest hårdføre kajakroere har været på vandet i vintermånederne.

Man kunne måske tro, at roerne først nu skal til at være aktive, men der har i vinterens løb været stor aktivitet. Klubbens motionsrum er brugt flittigt, og 2 hold har deltaget i den landsomspændende in-door konkurrence ”Vinter8Grand Prix”.

Herrernes hold bestod af Glen Pedersen, Thomas Kluge, Per Dræby Nielsen og Mogens Kleis.

På dameholdet ”Storebælts Seje Sild” roede Jane Svejdal, Bodil Svare, Gitte Gjedsted og Kirsten Erichsen. Begge hold opnåede en samlet flot 2. plads efter urørlige Fredensborg Roklub.

Konkurrence er skabt for at fremme vinteraktiviten i Danske Roklubber og for at deltage kræves et hold med 4 roere og en romaskine (roergometer). Der roes en session hver måned fra oktober til marts – sidste udfordring var: Ro så lagt I kan – hver roer må ror 15. min. Damernes resultat blev 12547m - mændenes  14448m.

Næsten vinter håber klubben, at flere korsør-roere melder sig til konkurrencen, for den er med til at holde formen ved lige og er samtidig hyggeligt samvær.

Henved 20-30 morgenroerne har hver uge været på travetur. Susanne Søgaard og Kirsten Kofoed har udstukket ruterne i Korsør og omegn. På fredag kl. 9.00 starter tur nr. 20 og efter al sandsynlighed må der planlægges nogle flere, fordi vandet og vejret er for koldt morgen-roturene.

Klubben 15-20 ungdomsroere har brugt vinteren til at holde svømningen ved lige og øve sig i entringer og rulninger i kajakker under Jacob og Trines kyndige vejledning. Korsør Svømmehal er blevet brugt flittigt – ikke kun af unge, men også af ældre. Marcell Nyvang har i vinterens løb prøvet kræfter med konkurrence-roning og har deltaget i in-door konkurrencer til SM og DM med fine resultater, og for nylig er han blevet inviteret til fællestræning for ungdomsroere i Roskilde Roklub.

Alt i alt en aktiv vinter, og nu håber alle, at foråret får fart på og medbringer en dejlig sommer – så alle kan komme på vandet.

SE i øvrigt om klubben på hjemmesiden www.korsorroklub.dk